1-0 (51) Linus Strömgren (ass Martin Hedvåg)
2-0 (57) Johan Brorsson (ass Linus Strömgren)
Martin Hedvåg, Hannes Törnqvist, William Nilsbeck
Johan Brorsson, Linus Strömgren
Avb: Sam Dada, Billy Svenske, Ludvig Karlsson, Julien Linda, Hjalmar Carlsson, Johannes Eliasson
Seger i premiären
Det blev en jämn och spännande match när första omgången av Toyota cup avgjordes. Båda lagen såg spelsugna ut och matchen genomfördes i bra tempo.
Torpa var lite trögstartade och det var ett piggt SIF som började bäst. Efter 10-15 minuter var Torpa igång och man skapade en hel del chanser. Snabba omställningar och fina djupledslöpningar rev hål i SIF:s försvar och vi borde satt något mål på 3-4 frilägen. Närmast var väl Linus Strömgren när hans skott gick via målvakten i stolpen och ut. Spelmässigt var det jämt men TIF vann mycket boll på mitten och det gjorde att man var närmast ett ledningsmål. SIF jobbade hårt och kunde hålla 0-0 i paus.
TIF fortsatte sin offensiv efter vilan och utdelningen kom under första kvarten. I 51:a minuten skarvade Linus Strömgren snyggt in en högerhörna och det var en rättvis ledning. Sex minuter senare kom även 2-0. Åter var Linus på hugget i en djupledslöpning, skottet räddades men på returen var Johan Brorsson framme och stötte in bollen. Direkt efter målet fick Johan Palm utgå med en sprucken läpp och det blev några stygn på sjukhuset. Vi gjorde ett flertal byten och tappade en del i positionsspelet. SIF kunde reducera i 65:e minuten genom Melvin Petersson Möller och vi kom därefter in i en sämre period. Kvittering var nära flera gånger och SIF hade b la tre bollar i virket. Vi släppte till för mycket och hade SIF haft lite flyt hade man vänt matchen. Nu tog vi oss ändå samman och gjorde en bra avslutning. Åter hade vi 3-4 lägen till mål men fick inte in bollen. Efter en match som böljade kunde vi ändå håll undan och ta årets första seger. SIF bjöd på bra motstånd och man ser starkare ut i år och kan bli en överraskning för många lag. Vi är nöjda med vinsten men det var en typisk premiär med toppar och dalar.
Ny match nästa helg då vi möter Pjätteryd i en träningsmatch.